Om os

Om os i L. C. Glad

Mød vores team og læs om vores forskellige spidskompetencer.

Jette Nørr Jacobsen

Internt salg
Jette sørger for at vi har varen på hylden når du mangler den. Hun er garant for at du modtager det rigtige produkt, til den rigtige pris, på det ønskede tidspunkt.

Kell Andersen

Lagerets konge

Kell er vores Glykol-guru og vejleder om alle produkter. Har du supplerende spørgsmål omkring Amerikanerbiler er Kell også den rette at spørge.

Thomas Glad

Administrerende direktør

Thomas sikrer et fremtidssikret leveringsprogram og et serviceniveau hvor hver kunde er en VIP. Han er fjerde generation af Glad familien til at varetage virksomhedsdriften.

Linda Petersen

Regnskabsmedarbejder

Linda har overblik over alt administrativt hos L.C. Glad, fra lagerbeholdningen til regnskabet.

Aigars Kostovs

Lagerets kronprins

Aigars er ansvarligheden selv. Han kender lagerets opbygning lige så godt som sin egen kolonihave.

Seit Gavaz

Specialarbejder

Seits overblik sikrer at alle ordrer bliver leveret til tiden. Vil man forrest i køen kan han altid bestikkes med kager og varm mad.

Historien om L.C. Glad- den korte version

Innovation og teknisk fremadskuethed har altid defineret L.C. Glad og Co.

Det er virksomheden der gennem tiderne, bogstaveligt talt har sat gang i hjulene på landevejens biler og holdt lyset tændt i de Danske stuers petroleumslamper.

I senere år er strategien omlagt fra samlebånd til tankegang. Således fokuseres der nu på analyse og driftsikkerhed for køleanlæg samt specialiseret olieraffinering til brug i eks. jagerfly. Det er vores målsætning at levere markedets bedste produkter og rådgivning.

Firmaet kan i år fejre 135 år på det Danske marked og er dermed landets ældste olievirksomhed. L.C. Glad og Co. blev grundlagt af Lars Christian Glad i 1880, hvor virksomheden primært producerede smørfarve, og ledes idag af Thomas Glad der er den fjerde generation af familien til at varetage virksomhedsdriften.

Organisationen har klaret skærene igennem den industrielle revolution, to verdenskrige, en nedbrændt fabrik, lavkonjunkturer og udfordringerne forbundet med øget globalisering.

Sejlivetheden skyldes at ledelsen og medarbejderne igennem årene har demonstreret en Imponerende evne til at omstille produktionen og tilpasse sig ændrede markedsvilkår. Det er gået op og ned for virksomheden, men vigtigst af alt er det altid gået fremad.

Historien om L.C. Glad- den lange version

1880 L.C. Glad & Co. grundlægges
Produktion af smørfarve
1887 L.C. Glad & Co. flytter
De små lokaler på Gammel Køge Landevej udskiftes med større lokaler på Nørrebrogade.
1890’erne Den industrielle revolution
Revolutionen kører på sit højeste og kræver jævnlig smøring af de mange tandhjul. Glads Russiske Maskinolie går som varmt brød, fordi den er lige så god som konkurrenternes, men koster én øre mindre pr. pund.
1901 L.C. glad flytter igen
Virksomheden har vokseværk og flytter til nye lokaler i Nannasgade
1900’erne Udvidelse
Det går så godt, at fabrikken i Nannasgade må udvides. L.C. Glad & Co. køber gartneriet på nabogrunden for 4 kr. pr. alen. Samlet pris = 54.000 kr.
1900’erne Første verdenskrig
Første verdenskrigs udbrud i 1914 giver anledning til panik i den københavnske handelsverden. Virksomhederne hamstrer råvarer, priserne eksploderer. Hos L.C. Glad & Co. står det sløjt til med oliereserverne. Til gengæld har man – efter opkøb af en konkursramt tysk virksomhed umiddelbart inden krigudbruddet – erhvervet sig pudse tvist nok til adskille år. Et inferiørt forretningsområde, men ikke uden symbolsk værdi, da det lige præcis er det der skal til for at opfylde en nylig indgået kontrakt med Statsbanerne. hele krigen igennem.
1920’erne Amerikaniseringen smitter af på L.C. Glad & Co.
Efter krigen kommer der bogstavelig talt gang i hjulene igen. Den store import af biler fra Amerika betyder et væld af nye Glad smøreolier, der i starten blot døbes “A”, “B”, “BB”, “E” eller lignende. Det bliver uoverskueligt. L.C. Glad & Co. har brug for et særligt kendetegn til sine olier. Derfor introduceres i 1919 en gladiator som varemærke for virksomhedens autoolie og konsistensfedt. Gladiatoren lever den dag i dag som L.C. Glad & Co.’s logo.
1930’erne Value Kemisk laboratorium
Som en af landets første virksomheder etablerer L.C. Glad & Co. et egentligt kemisk laboratorium. Ikke blot for at kunne udvikle egne produkter, men i høj grad også for at kunne yde de mange kunder en mere omfattende service.
1940’erne Anden verdenskrig
Anden verdenskrig sætter dansk erhvervsliv i stå. Import og eksport af varer mellem lande og kontinenter svinder ind til et minimum. L.C. Glad & Co. rammes meget direkte på grund af den store import af varer fra Kaukasus og andre fjerne afkroge af verden.
1950’erne Endnu engang overvinder L.C. Glad & Co. en lavkonjunktursperiode
L.C. Glad & Co. rejser sig på ny til en af Danmarks sundeste virksomheder med mange medarbejdere, stabil omsætning og fabrikker, oliecisterner og kontordomiciler adskillige steder i København.
1960’erne Varemærket
Gladiatoren følger med tiden og ændre udseende adskillige gange i årernes løb.
1970’erne Oliekrisen
Oliekrisen kradser og betyder spændt livrem for alverdens olieselskaber. De tårnhøje oliepriser gør det næsten umuligt at importere og videresælge olieprodukter.
1980’erne Fabrikken i Nannasgade brænder ned til grunden torsdag den 4. september
Fabrikken i Nannasgade står omspændt af flammer. En eksplosionsagtig brand breder sig på kort tid til hele fabrikken og truer på et tidspunkt med at brede sig til de omkringliggende beboelsesejendomme. Efter intens kamp mod ilden, kan beboerne ånde lettet op. Ilden kommer under kontrol. Men fabrikken nedbrænder til grunden. Dermed sættes punktum for en københavnerkrønike, der har varet i næsten 100 år.
1980 Grønne mantraer
Den tunge industri ud af bykernerne er et af tidens ‘grønne’ mantraer. Det falder tilfældigt sammen med at fabrikken i Nannasgade nedbrænder den 4. september 1980. I stedet for at opføre en ny fabrik, hvor den gamle lå, vælger virksomheden af flytte aktiviteterne til tidens nye, dynamiske industriområde i Vallensbæk.
1990’erne Globaliseringen
Globaliseringen er over os. L.C. Glad & Co. starter omlægningen af virksomheden fra produktions- til servicevirksomhed. Olietapperiet i Vallensbæk bevares, men suppleres af en udvidet laboratoriedel.
2000’erne I dag
L.C. Glad & Co. ledes i dag af Thomas C. Glad, der er fjerde generation siden grundlæggeren Lars Christian Andreas Glad.
2003 L.C. Glad & Co. får tildelt pris
Virksomheden kåres til ‘Gazellevirksomhed’ af Dagbladet Børsen.

Fabrikken i Nannasgade i 1900’erne.

Endnu et billede af fabrikken i Nannasgade i 1900’erne.

Billede af Gladiatoren fra 1948.